Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΜΕΝΤΑ.

τι ωραια που ειναι η πολη μου, η χωρα μου, και οταν ερχετε ανοιξη σε αυτο τον ευλογημενο τοπο....!
Ισως αυτος ειναι ο λογος που οι Βορειοερωπαιοι εχουν ελαφρα εμπαθεια απεναντι στο λαο μας, στην κουλτουρα του στις συνηθειες του. Ισως επαναλαμβανω, διοτι δεν το εχω μελετησει ουτε το εχω φιλοσοφησει. Απλα το αισθανομαι και το αφουγραζομαι μεχρι σημερα απο τις διαφορες σχεσεις και φιλιες που εχω κατα καιρους με ανθρωπους που ζουν και μεγαλωνουν σε καποιες απο τις χωρες της Βορειας Ευρωπης.
Εγω πριν συνεχισω να περιγραφω τις σκεψεις μου και τις αποψεις μου γυρω απο το συνδρομο των Βορειων απεναντι στην (μικρη Ελλαδα) με την τεραστα Ιστορια που σηκωνει στην αγκαλια της υπερηφανα χωρις αλλαζονια,διευκρινηζω οτι συμπαθω πολυ ολους τους ανθρωπους βορειους η μη, και δεν εχω εμπαθεια, διοτι ειμαι Ελληνας !!!
Μη βιαστεις να με χαρακτηρησεις εθνικιστικο κατακαθι, δεν εχω καμμια σχεση με αυτου του ειδους την απρεπεια, αν γνωρισεις ομως την πατριδα του Ελυτη του Σεφερη του Χατζιδακη τοτε καταλαβαινεις ποση αγαπη και ζεστη αγκαλια απλοχερα μοιραζει αυτος ο τοπος.
Και τωρα αυτη την στιγμη που ξαναγινομαστε αυτοχειρες - που ξαναγινομαστε μαρτυρες (θυτες και θυματα) δινουμε το μαχαιρι σε αυτους που αδικαιολογητα μας λιδορηζουν, που δεν ειναι ουτε καλυτεροι ουτε απλοχεροι οπως λαοι σαν τον δικο μας. Η ιστορια, μας εχει διδαξει πως ολοι αυτοι με τα ξενα φωνηεντα και την ΒΑΡΙΑ μποτα αφανισαν ανθρωπους με το σκληροτερο τροπο που δεν τον εχουμε νοιωσει εως τωρα εμεις οι νεοτεροι,γιατι η Ιστορια λεει μονο την αληθεια, και αυτοι χλευαζουν με αναληθειες και τους σιγονταρουν λιγοι δικοι μας που τους δωσαμε αναστημα με την επιλογη μας.
Εδω το τεραστιο λαθος μας,και η μονη δικαιολογια τους, αυτοι που διαλεξαμε να μας εκπροσωπουν δεν εχουν τα κυτταρα μας κρυβονται κατω απο την σκια της Μπουμπουλινας το παθος της Σαπφω και το χαμογελο της Μελινας.
Ποιος βορειος μπορει να φανερωσει τετοιες φλογερές φιγουρες που αν τις μετρησω δεν θα εχω τελος, τι αγγαλιαση με ζωνει και ποση υπερηφανεια .
Και τωρα γεματη χρωματα ερχεσε ξεπροβαλεις στον ευλογημενο αυτο τοπο και τον καρτερεις σκορπας τα αρωματα και μας , Ελληνες ειμαστε λεει και τυχεροι που διπλα στο κατωφλι μας η ανασα απο μεντα μοσχοβολει!
Μπορει κι αυτοι να εχουν,αλλα τα περισσοτερα ειναι λεια απο τις αρπαγες και τα εγκ.....και δικαιωμα κανενα δεν δινω να με λιδωρουν, ο Ελληνας δεν σερβιρει με σκυφτο το κεφαλι,γιατι αυτοι εχουν αναγκη τις μυρωδιες μας και την ζεστασια μας και εμεις απλοχερα τους την χαριζουμε η Ιστορια οταν γραφετε απο λαους σαν τον δικο μας δεν συγκαταλεγει στα γεγονοτα τη λεξη -εγω -αλλα.. ΕΜΕΙΣ.

3 σχόλια:

  1. Μεταμεσονύχτια επίσκεψη αλλά με αποζημίωσες.
    Εξέφρασες όλα αυτά που αισθανόμαστε οι Έλληνες.
    Ίσως γι αυτό προσπαθούν να μας αφανίσουν.
    Γιατί δεν μας φτάνουν.
    Μπράβο Θανάση.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..."ο Ελληνας δεν σερβιρει με σκυφτο το κεφαλι,γιατι αυτοι εχουν αναγκη τις μυρωδιες μας και την ζεστασια μας και εμεις απλοχερα τους την χαριζουμε η Ιστορια οταν γραφετε απο λαους σαν τον δικο μας δεν συγκαταλεγει στα γεγονοτα τη λεξη -εγω -αλλα.. ΕΜΕΙΣ."
    Πράγματι!!
    Πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστω την Θεοδοσια και την Ευτυχια για την προσοχη που δωσατε στην προσπαθεια που κανω να εκφραστω μεσα απο την αναγκη που με σπρωχνει που και που να γραψω,θελω να πιστευω οτι θα γινομαι καλυτερος στις ιστοριες μου με τον καιρο και με την βοηθεια σας,να περνατε ομορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή